2011. július 18., hétfő

Türkiz láz

Néha rákattanok színekre. Most (nyár lévén) a türkizbe szerettem bele, így vettem 2 türkiz poháralátétet és egy türkiz mécses tartót az erkélyre. Esténként ott töltődök fel a színükben. Utánanéztem és van is alapja, hiszen létezik olyan, hogy színterápia. Ideje alkalmazni, ránk fér :-)))!




A türkiz színárnyalat segíti a tudat kiteljesedését, nyitottságot közvetít, feloldja a keserűséget, megszabadít a lelki terhektől, nyugtató és pozitív energiát sugároz.

Neve a francia „török” (turquoise) szóból származik, mert régen a kereskedelmének útja Törökországon át vezetett Európába. A török hódoltság idején a magyarországi bányákból származó türkiz festék hiányára panaszkodtak az itáliai művészek. 

A világ számtalan kultúrájában különleges jelentőséget tulajdonítottak a türkiz színnek. Védelmező talizmánokat festettek vele, az együttérzés, gyógyulás, remény és igazság színének tartották.



A színnel végzett legújabb kutatásokból, az is kiderült, hogy a türkizről az emberek nagy százaléka rögtön egy trópusi sziget képére asszociál és a szín látványa szinte mindenkiből kellemes és pozitív érzéseket vált ki.



A színterápia szerint a türkiz összebékíti a férfi és női energiákat. Kitűnő kimerültség ellen, erősíti a test meridiánjait és a finom energiamezőket. Segít a szövetek regenerációjában, erősíti az immunrendszert. Feloldja a felesleges gátlásokat és engedi, hogy a lélek újra felfedezze önmagát

A türkiz színnel szimpatizálók képzelőereje nagy, kreatív, optimista, megbízható és népszerű személyiségek, akik a dolgok mélyére látnak, és könnyen megértetik magukat mindenkivel.

Szóval aki kedvet érez hozzá feldobhatja vele ruhatárát vagy lakását és erőt meríthet a pozitív energiákból.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése