2011. október 25., kedd

Izmos kockahas

Azzal a jónak tűnő hírrel tudok kezdeni, hogy mindenkinek kockás a hasa. Ami kicsit árnyal ezen a kijelentésen az az, hogy a legtöbb esetben ezt a kockás hasizmot kisebb, nagyobb zsírpárnák borítják. Nekem személy szerint sohasem látszódtak a hasizmaim kockái akármennyire is edzettek. Az itt található zsírpárnácskáknak ugyanis köze sincs a hasizmokhoz és a hasizomgyakorlatokhoz, annál több a genetikához és az életmódhoz. 

Ezeket csak szerencsés testalkattal, kő kemény kardióedzéssel, nagyon tudatos és szigorú szálkásító étkezéssel lehetne eltüntetni, már ha szeretnénk. Én például a kockás has látványára soha sem vágytam, viszont edzett hasizomra igen. 

Az izomzat erősítése fontos dolog, hiszen formásabb lesz a testünk, és a több izom több kalóriát éget. Ha rendszeresen végzünk hasizomgyakorlatokat kevésbé fog lógni a hasunk, izomzatunk az apró párnácskák alatt is feszesebb lesz és a narancsbőr is kevésbé fog fenyegetni minket. Terhességek során is jó hasznát vesszük, hiszen az erős hasizom jobban tartja a megnövekedett méhet, szülésnél pedig nagy segítség a babának a kitolási szakaszban. Arról nem is beszélve, hogy az edzett hasizommal rendelkezők  könnyebben nyerik vissza terhesség előtti alakjukat és idősebb korukban jobban tartja a belső szerveiket, megőrizve azok egészségét. 

A gyakorlatok végrehajtásánál fontos, hogy betartsuk az edzői utasításokat, mert ha nem megfelelően végezzük a gyakorlatokat a gerincünk és a derekunk rovására mehet a dolog. Hasizmainkért már akkor sokat tettünk, ha heti 2-3 alkalommal 10-10 percet erősítünk otthon, dvd-ről vagy saját kútfőből, ha már gyakorlottak vagyunk. Nem kell más hozzá csak egy tornaszőnyeg és az elhatározás!

Én holnap reggel letudom az erre a hétre szánt harminc perces adagomat, mert edzett hasizomra nagy szükségem van még. És neked?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése