2012. július 28., szombat

Nyaralás Balatonfüreden

Nagyon szeretjük az északi partot és a Balaton-felvidéket, így egy hetet itt töltöttünk.  És két barátnőm is errefelé nyaralt férjekkel, gyerekekkel :)).



Amúgy:

A környék messze legjobb és legigényesebb strandja a csopaki strand. Vízicsúszdás vízibiciklizni azért Füreden is lehet, de strandolni Csopakon kell!



Tihanyban a Belső tónál szuper jó Családi szabadidőpark található. Nem mellesleg van itt egy óriási cseresznyefa, amin jókat lehet mászkálni, amíg a felnőttek fröccsöznek.




A tihanyi Levendula Házat, ami 2011-ben az év ökoturisztikai látogatóközpontja volt, balatoni halakkal, vulkánnal, földmozgással, süppedős mocsárral és persze a levendula illóolaj készítésének mikéntjével vétek lett volna kihagyni. Hogy a levendulás fekete csokiról már ne is beszéljek.

Lehet barlangászni a füredi Lóczy barlangban, vagy kirándulni - kisebb eltévedés után - Szentbékkállára a kőtengerhez és az ingó kőhöz.


A legjobb kávék és sütemények, na és a legfantasztikusabb hangulat még mindig a Karolina kávéháznál van Füreden, legyen akár hétfő délelőtt vagy péntek este.



Legjobb úszással és szaunázással kezdeni a napot, főleg, ha még cápásat is lehet játszani apával reggeli előtt.



A balatonfüredi Városi Múzeumban nem árt legalább negyed órát hajókormányzásra szánni, amennyiben egy hét éves fiú gyermek is velünk tartózkodik.


A Kisfaludy Galériában pedig anyáknak kell egy kis idő a jelmezek és a báli ruhák nézegetésére.



Aztán:

A balatoni borokat otthon is jó iszogatni.

A L'oréal körömlak tényleg kitart 7 napig, amennyiben az ember lánya nem mos, főz, takarít.... 

A félpanziós ellátás svédasztalos kiszolgálással bár nagyon elegáns és finom de hizlal is, így jövő héten diéta jön.

A SZÉP kártyám üdülési összegét igen hatékonyan és gyorsan képes vagyok elkölteni, de megérte!!! :))))) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése