2013. március 25., hétfő

Első falatok

Most sokkal bátrabban mertem belefogni a hozzátáplálásba, mint annak idején Ábellel. Így 5 hónaposan Bora elkezdte kóstolgatni a gyümölcsöket. Eddig alma, őszibarack, körte és sárgabarack vagy almalé rizspehellyel került a kanálra.


Egyenlőre a biztonságos, hozzáadott cukor nélküli (mert sajnos van egy rakás cukrozott!!! bébiétel is muszáj jól megnézni a címkéket!!!!), ökológiai gazdálkodásból származó üveges bébiételeket választom. Aztán ha jön a nyár majd dúskálhatunk a friss hazai gyümölcsökben, de addig csak az ökopiacról származó vegyszermentes almát merem pürésíteni neki. A többi import, vegyszerezett gyümölcs szóba sem jöhet.

Olvasói kérésekre, ami nekünk bevált :))

- Holle rizspehely: bioboltokban lehet kapni, gyümölcslével keverve ideális, tartalmas és egészsége babaétel, már Ábel is ezt ette 7 éve a reggel szoptatás után.



- A Hipp bio almalé szerencsére csak gyümölcsből van, hozzáadott cukor nélkül. Sajnos ennél a márkánál de jó pár más gyártónál is találhatunk hozzáadott cukort egyes csecsemőknek szánt gyümölcslevekben. De ez az almalé tuti.



- Üveges bébiételben ár-érték- és minőség arányában a DM Alnatura márkát okoskodtam ki, ha 15%-os kuponnal veszem a havi adagot, akkor igazán megéri. Ellenőrzött ökológiai gazdaságból származnak és természetesen cukor hozzáadása nélkül készülnek. Bora eddig az alma-őszibarack és a körte kajszibarack párosításokat kapta.



Ami még befektetés de nagyon megéri egy jó babakanál. A Tommee Tippee BPA mentes puha szilikonkanala nekünk nagyon tetszik, a merev műanyag kanalakhoz képest álom ezzel etetni egy csecsemőt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése